Posiłki w klasie Business

Lecisz klasą Business? Ciesz się smakiem wyśmienitych posiłków przygotowywanych z najświeższych składników przez najlepszych holenderskich szefów kuchni.

Loty po Europie

Na bardzo krótkich lotach serwujemy świeżą kanapkę lub słodkie ciasto z napojem w poręcznej torbie. Podczas większości lotów na terenie Europy serwujemy posiłek w eleganckim stalowym pudełku. W porze śniadania w pudełku znajdziesz jogurt z granolą, owoce oraz słodkie lub słone danie śniadaniowe. Przez resztę dnia pudełko na posiłki zawiera przystawkę, sałatkę na zimno i deser. Podczas dłuższych lotów europejskich oprócz pudełka z posiłkiem otrzymasz kanapkę na ciepło i sok owocowy lub gorącą przekąskę. Do posiłku zawsze otrzymasz coś do picia, a po posiłku zaproponujemy Ci kawę lub herbatę. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkowy napój.

European flights meals

Loty międzykontynentalne

Gdy każdy już zajął miejsca, witamy Cię na pokładzie lampką szampana lub soku pomarańczowego. Podczas lotu oferujemy więcej zimnych i ciepłych napojów, które możesz wybrać z menu lub listy w zestawie do rozrywki podczas lotu. W naszej ofercie znajdziesz również różne przekąski. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkową przekąskę lub napój.

Delektuj się kolacją skomponowaną przez najlepszych holenderskich szefów kuchni i przygotowaną ze świeżych składników. Wybierz zimną przystawkę lub zupę wegetariańską i jedno z dań głównych, które podajemy z kieliszkiem wina. Następnie wybierz swój ulubiony deser: słodki deser lub zestaw serów oraz kieliszek porto lub wina deserowego. A może wolisz coś ciepłego do picia? Po posiłku podajemy kawę i herbatę.

Podczas lotów o wczesnej godzinie przylotu podajemy śniadanie. Możesz wybrać wersję słodką lub wytrawną z jogurtem, granolą, różnymi rodzajami pieczywa i owocami.

Co mamy w menu?

Co trzy miesiące oferujemy pasażerom Klasy Business World zupełnie nowe menu. Obecnie masz do wyboru przystawkę i danie główne od najlepszego holenderskiego szefa kuchni, Jonniego Boera. Potrawy te uzupełniają wyśmienite wina wyselekcjonowane przez someliera – Thérèse Boer.

Przystawki

  • Makaron muszelki faszerowany łososiem z kremem z lubczykiem i dressingiem estragonowym podawany z piklowaną cebulką, ogórkami kiszonymi i słonymi paluszkami
  • Zupa ze świeżych pomidorów

Dodatek

  • Sałatka Mesclun z serem feta, kandyzowanymi orzechami włoskimi i oliwkami Taggiasca podawana z włoskim balsamicznym sosem winegret

Dania główne

  • Smażony kulbak czerwony z sosem z homarców z marchewką paryską i pietruszką, ciecierzycą z mieszanką baharat i kremowym sosem jogurtowo-kolendrowym
  • Naleśnik kalafiorowy z rendangiem z chlebowca z mieszanką soi i fasolki szparagowej, piklowaną cebulką, tartym kokosem podawany z pikantnym sosem słodko-kwaśnym i ryżem Nishiki
  • Wyśmienite przysmaki: Kurczak marynowany, smażona kapusta z curry, marynowana biała ryba w sosie Bumbu Bali podawane z ryżem gotowanym na parze i cytryną

Desery

  • Talerz serów Gooische Caractère, długodojrzewającego Beemster i pleśniowego z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, podawany z winogronami i krakersami.
  • Ciasto speculoos bavarois z mango i imbirem, ganasz czekoladowy i posypka speculoos.

Szybka i lekka opcja

Chcesz mieć więcej czasu na pracę lub relaks? Wybierz coś z naszej oferty zimnych przystawek, skosztuj pysznej zupy dnia, a później rozkoszuj się deserem.

World Business Class meal - 23 Jan 2023

Podwyższenie klasy podróży do klasy Business

Masz już bilet w klasie Economy, ale chcesz cieszyć się komfortem na zupełnie nowym poziomie? Możesz zmienić klasę przelotu na Business w zakładce Moja Podróż.