Posiłki w klasie Business
Loty po Europie
Na bardzo krótkich lotach serwujemy świeżą kanapkę lub słodkie ciasto z napojem w poręcznej torbie. Podczas większości lotów na terenie Europy serwujemy posiłek w eleganckim stalowym pudełku. W porze śniadania w pudełku znajdziesz jogurt z granolą, owoce oraz słodkie lub słone danie śniadaniowe. Przez resztę dnia pudełko na posiłki zawiera przystawkę, sałatkę na zimno i deser. Podczas dłuższych lotów europejskich oprócz pudełka z posiłkiem otrzymasz kanapkę na ciepło i sok owocowy lub gorącą przekąskę. Do posiłku zawsze otrzymasz coś do picia, a po posiłku zaproponujemy Ci kawę lub herbatę. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkowy napój.
Loty międzykontynentalne
Gdy każdy już zajął miejsca, witamy Cię na pokładzie lampką szampana lub soku pomarańczowego. Podczas lotu oferujemy więcej zimnych i ciepłych napojów, które możesz wybrać z menu lub listy w zestawie do rozrywki podczas lotu. W naszej ofercie znajdziesz również różne przekąski. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkową przekąskę lub napój.
Delektuj się kolacją skomponowaną przez najlepszych holenderskich szefów kuchni i przygotowaną ze świeżych składników. Wybierz zimną przystawkę lub zupę wegetariańską i jedno z dań głównych, które podajemy z kieliszkiem wina. Następnie wybierz swój ulubiony deser: słodki deser lub zestaw serów oraz kieliszek porto lub wina deserowego. A może wolisz coś ciepłego do picia? Po posiłku podajemy kawę i herbatę.
Podczas lotów o wczesnej godzinie przylotu podajemy śniadanie. Możesz wybrać wersję słodką lub wytrawną z jogurtem, granolą, różnymi rodzajami pieczywa i owocami.
Co mamy w menu?
Co trzy miesiące oferujemy pasażerom Klasy Business World zupełnie nowe menu. Obecnie masz do wyboru przystawkę i danie główne od najlepszego holenderskiego szefa kuchni, Jonniego Boera. Potrawy te uzupełniają wyśmienite wina wyselekcjonowane przez someliera – Thérèse Boer.
Przystawki
- Naleśnik z wędzonym łososiem i sałatką z komosy ryżowej ze słonymi paluszkami i ikrą pstrąga z kremem curry, podawany z dynią i dressingiem z fasolki szparagowej
- Zupa ze świeżych pomidorów
Dodatek
- Zielona sałatka mesclun z suszonymi pomidorami koktajlowymi i prażonymi orzeszkami pinii, podawana z włoskim sosem balsamicznym winegret
Dania główne
- Tartaletki wołowe z czarnym pieprzem, musem z kalafiora, słodkimi ziemniakami pieczonymi w piecu i kompotem z cebuli z sosem z dodatkiem przypraw
- Wegetariańskie hachée z kremowym sosem ze smardzów, z gotowaną na parze zieloną kapustą, marynowaną cebulą, zapiekanką z selera i olejem z liści laurowych
- Wyśmienite przysmaki: ayam goreng (smażony kurczak), smażona kapusta z curry, marynowana ryba w pikantnym sosie bumbu oraz ryż gotowany na parze z cytryną
Desery
- Talerz serów Gooische Caractère, długodojrzewającego Beemster i pleśniowego z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, podawany z winogronami i krakersami.
- Ciasto speculoos bavarois z mango i imbirem, ganasz czekoladowy i posypka speculoos.
Szybka i lekka opcja
Chcesz mieć więcej czasu na pracę lub relaks? Wybierz coś z naszej oferty zimnych przystawek, skosztuj pysznej zupy dnia, a później rozkoszuj się deserem.